"Super" serwis EMIDA RŚl.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jago7270
    Elegance
    • 2008
    • 816

dorzucę swoje odnośnie "Emida - Ruda śląska" pomimo tego,że mieszkam w Gdyni,
    w piątek(29.10) szukałem części(silniczek od klapy obiegu wewnętrznego) i powiem szczerze,że tylko Oni na hasło "OCP" dali fajny upust cenowy - 14%, to przy tej cenie tego ustrojstwa zrobiło się całkiem przyzwoicie,i rozmowa z Panem od części i dalsza proces załatwiania przebiegał w przyjemnej i fachowej rozmowie,aczkolwiek był wspomniany ten wątek,
    ja ogólnie jestem daleki od serwisowania przez ASO,raz jest dobrze a raz żle,wszystko zależy jak oni podejdą do sprawy i klienta,niestety i z jedne(ASO)j i z drugiej(klient) strony powinno być zrozumienie,że nie zawsze wszystkim można dogodzić
    Jacek

Komentarz

• robert70
      Rider
      • 2008
      • 499

a tak obok tematu to seiko5 jest jeszcze na forum?
      O2 FL 1,6 Mint "MAŁA CZARNA" LPG - LandiRenzo

Komentarz

• EFENDI
        Drive
        • 2010
        • 97

Zamieszczone przez jago7270
        dorzucę swoje odnośnie "Emida - Ruda śląska" pomimo tego,że mieszkam w Gdyni,
        w piątek(29.10) szukałem części(silniczek od klapy obiegu wewnętrznego) i powiem szczerze,że tylko Oni na hasło "OCP" dali fajny upust cenowy - 14%, to przy tej cenie tego ustrojstwa zrobiło się całkiem przyzwoicie,i rozmowa z Panem od części i dalsza proces załatwiania przebiegał w przyjemnej i fachowej rozmowie,aczkolwiek był wspomniany ten wątek,
        ja ogólnie jestem daleki od serwisowania przez ASO,raz jest dobrze a raz żle,wszystko zależy jak oni podejdą do sprawy i klienta,niestety i z jedne(ASO)j i z drugiej(klient) strony powinno być zrozumienie,że nie zawsze wszystkim można dogodzić
        Zgodzę się, zasze gdzie sa dwie strony, jedna robi interes (czyt. ASO) a druga dobrowolnie czy pod rygorem oddaje auto i placi za to róznie bywa. tak róznie jak rózni ludzie. Ludzie w ASO i ludzie użytkujący auto. Ale jedno najważniejsze jest, to jest to na co pracuje sie latami- zaufanie! Wiekszość ludzidlatego nie serwisuje ze ASO o 40 i wiecej procent droższe niz znajomy pan Janek ale wlasnie rpzez brak zaufania, majac osprzęt, diagnostykę i robiąc tylko z jedna marką nie powinno być gaf. Gafy jak błedy lekarskie, zdarzają bo muszą, ale wazne aby były tak mała liczbą ze pomijalne, aby ich konsekwencje były tak mało dotkliwe ze były tylko w pamięci stron ASO-KLIENT.
        Pobożne życzenia, wiem.... ale czy coś sie zmieni i wlasnie kiedy??? Czy tylko KASA jest panaceum?? Jeden z szefów ASO podłozył z początkiem 2010r swym pracownikom aneksy do umów dot. dobrowolnego odstąpienia od dodtaków do pensji z tyt. kryzysu w roku 2009, ze rok 2010 bedzie ejszce gorszym. W tym samym czasie kupił sobie mały, lekki samolot jednosilnikowy dwu-trzyletni. A procownicy widzą to, słyszą o oblanym egzaminie w ILC wiec jak ma być dobrzee, dobrze wszystkim???
        OI Combi 1.6 LPG BFQ

Komentarz

• Udesky
          RS
          • 2007
          • 1692
          • Octavia I (1U2)
          • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Ciacho102
          owszem wczoraj kupilem, ale przez 2-3 lata przywiązują mnie do siebie w tym czasie kiwają??
          Zastanawiam się, czytając takie historię, poco w ogóle jest gwarancja i poco ją utrzymywać w ASO?
          Części droższe, przeglądy również, czas oczekiwania znacznie dłuższy niż u zwykłego mechanika, stracone nerwy no i czas oraz pieniądze, w okresie bez samochodu.
          Ciekawi mnie czy zrezygnowanie z gwarancji, od razy lub po pierwszym przeglądzie, nie jest czasem korzystniejszy. Biorąc pod uwagę cały okres gwarancyjny, w którym musimy "stołować" się w ASO.
          W razie większych wpadek i tak często zdarza się, że ASO coś sknoci lub się wyprze. Więc poco przepłacać? :?
          W Polsce nie ma kryzysu.
          Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• rss
            L&K
            • 2009
            • 1098

Zamieszczone przez Udesky
            Zastanawiam się, czytając takie historię, poco w ogóle jest gwarancja i poco ją utrzymywać w ASO?
            narod lubi sie łudzić .... a wystarczy usiasc i przeliczyc sobie ile tak naprawde kosztuje 'darmowa' gwarancja

swoja droga pierdykne sobie chyba naklejke 'a moja kazda skoda ma w d***e 7 lat gwarancji'
            na tylna szybe albo ramke pod rejestracje.

swego czasu byl na tym forum jeden gosc ktory bardzo polecal ten serwis (pracownik?), nawet sie nie zrazil jak opisalem swoje odczucia po wizycie tam, coz - to bylo chyba ze 2 lata temu i jak widac niewiele sie zmienilo....
            kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...

Komentarz

• xtremesystems
              RS
              • 2010
              • 2254
              • Hyundai

Jest Polbis auto ale też podeszli do mnie jak do kapusty... Miałem epizod jak mi pijany koleś wjechał w auto te stwierdzili że lepiej z mojego AC to robić...
              jakto z twojego AC . co za towarzystwo ubezpieczeniowe zgodzilo by sie placic z AC skoro wina jest kogo innego i idzie z OC ( czyli nie ich kasy) .chyba ze nie bylo policji uwowic sie ze ty spowodowales

Komentarz

• seiko5
                Drive
                • 2008
                • 66

seiko5
                dział z ukrycia :lol: żarutę oczywiście, mam poprostu tyle roboty, że tylko czytam co się tu dzieje. W pracy też zabardzo nie chcę pisać bo (znowu praca).
                pozdrawiam i mam nadzieję, że wkrótce skończe prace domowe
                Wen keiner kent die antwort, dan schreib zu mir

Komentarz

• grzes74
                  Ambiente
                  • 2009
                  • 176
                  • Rapid (NH3)

No i odebrałem! W czwartek rano dostałem samochód. Niby wszystko wymienione niby wszystko działa. Zobaczymy teraz jak się spisał serwis. Czy po 5tyś km nie padnie znów to Szkoda tylko, że musiało to tak długo trwać i potrzebne były takie nerwy...
                  A wiesz dokładnie co mu było?
                  Jak na 40 tys i wymiana łańcucha rozrządu to dla mnie trochę dziwna sprawa....
                  pozdrawiam
                  Grzes
                  polecam :

www.octavia-forum.de
                  www.skodacommunity.de
                  www.briskoda.net........

Komentarz

• seiko5
                    Drive
                    • 2008
                    • 66

powiem tobie że nie wnikam w sprawy serwisu. więc niebardzo jestem zaznajomiony z całym zajściem.
                    Wen keiner kent die antwort, dan schreib zu mir

Komentarz

Pracuję...